Martin Hansson

Martin Hansson

Martin Hansson

Cafés moderedaktör Martin Hansson skriver om de senaste trenderna inom herrmode – och hur du bär plaggen bäst.

4 herrtrender på Köpenhamns modevecka

Köpenhamns modevecka 2019
Martin Hansson  |  Publicerad 2019-02-04 19:27  |  Lästid: 2 minuter

När Köpenhamns modevecka förra veckan gick av stapeln fanns en rad olika herrmärken på visningschemat. Alltifrån mindre välkända klädmärken som Heliot Emil och Martinj Asbjøorn, till nykomlingarna Sunflower och mer etablerade J.Lindeberg. Jag har sammanställt fyra visningar från veckan som imponerade extra på mig och herrtrenderna som går att ta med sig från Köpenhamns modevecka. Sportigt, ledigt dressat och funktionellt rakt igenom.

Heliot Emil höst/vinter 2019.

Nylon, hiking och funktionella byxor. Det danska klädmärket Heliot Emil ligger helt rätt i tiden. I takt med att Outdoor-scenen influerat catwalken – och vad vi svenskar bär för plagg på helgerna – allt mer känns de svarta, sportiga nylonplaggen oerhört relevanta. En hög modegrad och jäkligt snyggt.

J.Lindeberg höst/vinter 2019

Vadderade jackor har sällan synts så mycket på Köpenhamns gator som under senaste modeveckan. Och J.Lindebergs visning av höst- och vinterkollektion 2019 var inget undantag. De värmande dun-rockarna är lika självklara på skidsemestern som för helg-häng på stan.

Martins Asbjørn höst/vinter 2019

Solglasögon med starka retro-referenser och gula tonade glas är en accessoar som syns allt mer. Tänk er själva en soldränkt terrass i West Hollywood Los Angeles, arkitektritat hus och en passande bil på garageuppfarten. Med de tonade bågarna är du åtminstone något närmare den sinnebilden.

Sunflower höst/vinter 2019

Långa ytterrockar är ett av nyckelplaggen hos det nya skandinaviska klädmärket Sunflower. Enkla plagg i form av avslappnade kostymer, jeans, rockar och jeans är centrala plagg hos ett av de mest omtalade herrmärkena under Köpenhamns modevecka.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-02-04 19:33