Martin Hansson

Martin Hansson

Martin Hansson

Cafés moderedaktör Martin Hansson skriver om de senaste trenderna inom herrmode – och hur du bär plaggen bäst.

4 stiltips att läsa innan du bär smoking på nyår

smoking 2017
Martin Hansson  |  Publicerad 2016-12-28 11:55  |  Lästid: 2 minuter
smoking 2017

 

1. Detaljerna gör helheten. Oavsett om du planerar att bära full smoking eller en svart kavaj så är det ju, som bekant, detaljerna som gör helheten. Satsa på en snygg egenknuten satinfluga om du bär smokingjacka eller addera en stilsäker prickig scarf till den svarta kavajen och skjortan.

2. Följ klädkoden. Om kompisen du ska hem till tydligt meddelat att det är smoking som gäller, ja då är det smoking som gäller helt enkelt. Men visst finns det oändligt många sätt att bära smokingjackan på. Jag tycker t.ex. att det är väldigt elegant att bära en dubbelknäppt sammetssmoking ovanpå en svart polotröja. Du följer klädkoden men gör din egen grej.

3. Va bekväm i din klädsel. Se till att bära en look som du känner dig bekväm och snygg i när du går hemifrån. Kan låta som en självklar sak men det är många gånger på just den här fronten det blir mindre stilsäkert. Ta hjälp av kunnig personal i butik när du investerar i en smoking och berätta redan i provhytten hur du känner dig i plagget. Känns exempelvis axlarna för ”puffiga” eller ärmarna för långa? Säg till direkt. Om du inte trivs i din klädsel blir det i slutändan en väldigt synlig stilmiss.

4. Knyt fluggan själv. Yes, du läste rätt. Det här kan låta aningen överkurs men färdigknuta flugor är faktiskt inget vidare snygga. Har du problem med att själv knyta fluggan? Googla ”how to tie a bow tie” eller be personal om hjälp i en herrklädesbutik.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-12-29 15:10