Martin Hansson

Martin Hansson

Martin Hansson

Cafés moderedaktör Martin Hansson skriver om de senaste trenderna inom herrmode – och hur du bär plaggen bäst.

5 stiltips från Dior Hommes visning i Tokyo

Martin Hansson  |  Publicerad 2018-12-07 13:35  |  Lästid: 3 minuter

 
Dior Homme fall 2019
 
HERRMODE 2019. Tidigare i år presenterade modedesignern Kim Jones sin första herrkollektion för Dior Homme. I dagarna visade franska Dior Homme upp kollektionen för hösten 2019 i Tokyo. Ett ganska så självklart val av stad, med tanke på att mycket av Kims inspiration och designkärlek kommer från just Japan.

Det tydliga temat i Diors Homme AW19-kollektion är futurism, robotar och metall. Ett samarbete med den japanska artisten Hajime Sorayama (som gjort sig känd för sina robot-illustrationer) mynnade ut i en stor robotkvinna i mitten av visningsarenan. Här är fem av de viktigaste looksen från visningen som visar upp ett nytt och ännu mer trendsättande Dior Homme.
 
Dior Homme

  1. Bär en monokrom look. Att klä sig monokromt och matcha en hel look i en och samma färg är ett stående stiltips. Oavsett om det är i blått, svart grått eller kamel.
Dior Homme fall 2019

2. Moderiktig midjeväska. Under det senaste året har midjeväskan/turistväskan gjort en stilsättande entré i herrmodevärlden. Ett lika praktiskt som snyggt sätt att slippa bära mobilen, kortfodral m.m i fickorna. Kim Jones och Dior Hommes tolkning av den populära väskan är i metall och inspirerad av den klassiska Dior saddle bag. Prislappen spekuleras på sociala medier vara minst 200 000 kr.

Dior Homme fall 2019

3. En ny era för statement-kostymen. Mönstrad, i ett subtilt blommönster eller med markerade sömmar: udda kostymen synts både på herrmodevisningar såväl som på några av världens bäst klädda män flitigt. Den här gråa kostymen med spetsiga slagg upptill har en silhuett vi kommer att se mer av i herrmodet 2019.

Dior Homme Fall 2019

4. En tidlös trenchcoat är en smart stilinvestering. Trenchcoaten är det ultimata plagget för det nordiska vädret och en jacka som går att bära snyggt alla fyra säsonger.

Dior Homme Fall 2019

5. Metallspänne på accessoarerna. Virgil Abloh för Off-White, Kim Jones för Dior och Demna Gvasalia för Balenciaga. Alla tre har de satt det metallspännet i fokus i deras design för respektive modemärke. En cool detalj på väskor, kepsar och västar bl.a.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar