Martin Hansson

Martin Hansson

Martin Hansson

Cafés moderedaktör Martin Hansson skriver om de senaste trenderna inom herrmode – och hur du bär plaggen bäst.

5 största herrmodetrenderna hösten 2018

Martin Hansson  |  Publicerad 2018-08-14 11:51  |  Lästid: 2 minuter

1. 90-talet har aldrig synts mer

– Träningsoveraller, skal-jackor, fiskarhattar och överdimensionerade sneakers. Att 90-talsmodet är tillbaka hösten 2018 råder det ingen tvekan om. Pradas fiskarhattar och Dolce & Gabbanas träningsoveraller är bara några tydliga trendsättare som fått budgetkedjorna att snabbt haka på samtliga 90-talssynonynomer. Börja med en bucket hat!
 

2. Investera i en shearlingjacka

– Höstens snyggaste och bäää-sta jacka som du garanterat kommer att slippa frysa i. Den fodrade fårullsjackan är ett plagg som finns hos så gott som alla modemärken hösten 2018. Jackmodellen är oftast tillverkad i skinn och fårull – och har inte sällan en prislapp därefter. Kika närmare på höstkollektionerna från Giorgio Armani, Hermes och BOSS för att se hur du bär det exklusiva jackvalet allra snyggast.
 

3. Rutor, rutor, rutor...

Ett mönster som vi är vana vid att se på höstkanten – och i år inte undgått någon herrmodeintresserad – är rutan. Ju mer rutigt desto bättre? Lyxmodehusen Prada, Gucci, Marni och Versace har alla en rutig rock, en stor rutig skjorta eller ett par rutiga kostymbrallor i sin höstarsenal. Mitt tips är att kombinera den rutiga jackan till ett par enfärgade byxor för en fin look.
 

4. Maxa höstlooken i läder

– Ytterplagg i läder är återkommande varje höst – men inför den nya säsongen råder det fler Matrix-referänser än någon höst tidigare. Om du inte känner dig bekväm i den långa läderrocken är den kortare skjortjackan i brunt läder ett snyggt plagg att investera i. Här är Fendi och Paul Smith två av de internationella modemärken som visat hur du stiligast gör entré i en läderpaj.
 

5. Tveka inte på att bära brunt i höst

Brunt, sandfärgat, beige eller valnöt. Vilken brun nyans du än väljer att bära kan du vara säker på att se mycket bruna plagg i butikerna i höst. Den beiga kostymen och polotröjan är två nyckelplagg i kollektionerna hos bland annat Fendi och Kim Jones sista kollektion för Louis Vuitton.
 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:17