Martin Hansson
Cafés moderedaktör Martin Hansson skriver om de senaste trenderna inom herrmode – och hur du bär plaggen bäst.

 
annonssamarbete med yaxell

Ett funktionellt konstverk i köket

 
Martin Hansson
 
JAPANSKA KNIVAR. Jag är inte den som ställer mig i köket och styr upp en middag från grunden varje kväll. Men när jag väl gör det älskar jag att laga mat – och att använda mig av bra redskap. Det känns nästan som en klyscha men med rätt redskap blir verkligen all matlagning väldigt mycket enklare, och framförallt roligare.

Därför känns det extra kul att berätta att jag under denna vår har ett samarbete med Yaxell, en tillverkare av japanska kvalitetsknivar sedan 1932. Knivarna måste nästan upplevas för att ni ska förstå varför märket vunnit Aftonbladets stora knivtest två år i rad (2016 och 2017). Men det som jag framförallt uppskattar mycket med Yaxells knivar är att de är lika stilsäkra i sin design som de är sylvassa och stabila i handen. Allt i från kvaliteten på stålet till hur handtagen är tillverkade i canvas-micarta (ett material framställt av linneduk och specialplast som pressas samman under högt tryck och hög temperatur) gör att finishen blir så smakfull. Sen gillar jag att knivarna tillverkas i Seki, mer känt som den japanska kniv- och svärdtillverkningens huvudstad. Ni hittar dem HÄR.
 
Martin Hansson
Martin Hansson

Dela
Tweeta
 


 


Laddar