Annons

Martin Hansson
Cafés moderedaktör Martin Hansson skriver om de senaste trenderna inom herrmode – och hur du bär plaggen bäst.

Annons
 

5 största modetrenderna för män våren 2018

 
Herrmode trender 2018

1. Mer mönster

Det kanske känns som att det redan är maxat med mönster – men inte inom herrmodet. Våren 2017 är säsongen då alla de internationella modehusen som visade i Paris och Milano, såväl som kedjorna, har minst en mönstrad hawaiiskjorta i kollektionen.

Annons

Så bär du trenden: Sätt stilen och matcha med ett par mönstrade byxor till eller tona ned med en enfärgad vid kostmbyxa.
 
Herrmode trender 2018

2. Stora kostymer

Från att de senaste åren ha handlat om tight passform, skräddarsytt och kroppsnära så syns en tydlig vändning. Trendsättande modedesignern och modemärken som Raf Simons, Thom Browne, Balenciaga och Calvin Klein har alla banat väg för att vi våren 2018 ser en större passform på kavajer och kostymer med breda axlar och länga ärmar. Detta är helt klart en trend som väcker reaktioner – och är långt ifrån en favorit hos alla modeintresserade män.

Så bär du trenden: Sno stilen av designern Raf Simons (ovan till höger): En pinstripe-suit något större än du är van vid och en skjorta under knäppt hela vägen upp i halsen. 
 
Herrmode trender 2018

3. Vida byxor och hög midja

Redan under 2017 har det synts en hel del vida byxor på de mest modeintresserade männen. Men våren 2018 breder trenden med vida byxor ut sig ytterligare. Inte helt sällan med en hög midja och i mörkblått.

Så bär du trenden: Den här trenden gynnar inte helt oväntat dig som är lång. Bär byxorna tillsammans med en istoppad skjorta eller långärmad pikétröja för en snygg silhuett. 
 
Herrmode trender 2018

4. Bowlingskjortan

Den kortärmade skjortan med bowling-krage blev redan sommaren 2017 ett favoritplagg hos många. För en del så är den synonym med semester – men användningsområdet är större än så. Våren 2018 visar Acne Studios, Prada, AMI, Louis Vuitton m.m bowlingskjortan som sätter sommarstilen.

Så bär du trenden: Du kan bära bowlingskjortan på precis alla sätt. Under en kostym, till ett par badshorts eller uppknäppt med en T-shirt under.  
 
Herrmode trender 2018

5. Jordiga färgtoner

De bruna, beiga, solblekta, orangea och krämigt vita tonerna i en dressad look har aldrig varit mer rätt i tiden. Lanvin och Dries Van Noten är två av de märken som denna säsong influerat till mer jordiga färgtoner i garderoben 2018.

Så bär du trenden: Du bär de beiga byxorna snyggast ihop med vita sneakers och en överel i samma färgskala.

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar