Martin Hansson

Martin Hansson

Martin Hansson

Cafés moderedaktör Martin Hansson skriver om de senaste trenderna inom herrmode – och hur du bär plaggen bäst.

Möt hösten i stickat – 8 snygga tröjor

Martin Hansson  |  Publicerad 2018-08-17 10:03  |  Lästid: < 1 minuter

 

 
HÖSTMODE 2018. Den stickade tröjan är ett av de mest efterlängtade höstplaggen. Efter oräkneliga timmar pressandes i en solstol är det en extra härlig känsla, när temperaturen på kvällarna sjunker och du behöver dra på dig en stickad tröja. Utan att attackera höstgarderoben till hundra procent kan du låta sensommarstilen mixas upp med stickade överdelar,mer  jordiga toner och tröjor i härliga ullmaterial. Några av mina favorit inför hösten är de rutiga tröjorna och de moderna tolkningar av en klassisk fair isle-tröja eller farfarstörjan med knäppning i fram.
 
Stora delar av Dries höstkollektion 2018 är inspirerade av venetiansk design. Jag drar gärna på mig en brun/svart-mönstrad stickad tröja på kvällarna i augusti och september. Dries Van Noten, 7 800 kr.

En tröja med knäppning som är lika klockren ovanpå en t-shirt som istället för skjorta under en kostym i höst. Tiger of Sweden, 1 699 kr.

Den här stickade tröjan i mohairmix behöver knappast någon längre förklaring. Just nu ordentligt prissänkt också. H&M, 449 kr.

Pradas tolkning av den klassiska fair isle-tröjan är ett (om än väldigt exklusivt) snyggt tröjval i höst och vinter. Prada, 7 600 kr.

Den relativt nystartade klädkedjan Arket har visat att basplagg är allt annat än tråkigt. Arket, 1 250 kr.

Det är svårt att inte tycka den här tröjan, handgjord i Skottland av mjuk bomull, är mysig. Howlin', 1 750 kr.

Det brittiska klädmärket som David Beckham investerat i går som tåget. Och har flera fina överdelar i butik i höst. Kent & Curwen, 3 200 kr.

Klädd i en vit stickad tröja – med fin passform – så kan du dyka upp i vilket sammanhang som helst i höst utan att va orolig för din klädsel.H&M Studio799 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:17