Martin Hansson

Martin Hansson

Martin Hansson

Cafés moderedaktör Martin Hansson skriver om de senaste trenderna inom herrmode – och hur du bär plaggen bäst.

IKEA x Virgil Abloh släpper kollektionen ”MARKERAD”

IKEA x VIRGIL
Martin Hansson  |  Publicerad 2018-05-02 13:49  |  Lästid: 2 minuter

 
IKEA x VIRGIL "MARKERAD"
 
INREDNING. Virgil Abloh är ett av modevärldens absolut hetaste namn just nu – inte minst efter att han tidigare i vår avslöjades som ny herrdesigner på Louis Vuttion efter en tids rykten.

Nu visar Virgil Abloh och IKEA för första gången upp prototyper från det kommande IKEA x Virgil Abloh-samarbetet, som går under namnet ”MARKERAD”. Kollektionen presenterades internationellt via en livestream från New York natten mellan måndag till tisdag. Samtliga av de koncept och prototyper som visades upp är designade för den yngre generationen, som IKEA väljer att kalla ”Millenials”.

Bland prylarna som syns i samarbetet har vi tidigare tidigare kunnat se bilder på ”BLUE” och ”KEEP OFF”-mattorna, där Virgil vill ifrågasätta vad en matta används för. Utöver det självklara användningsområdet av mattorna är de tänkta att även användas på en vägg också, likt en tavla.

Utöver dörrmatten i kollektionen syns IKEA:s välkända FRAKTA-påsar, som har tolkats av Virgil och finns nu med trycket ”SCULPTURE”. Specialtillverkade stolar och en dörrstoppar syns även i samarbetet.

Ni kan själva spana in hela genomgången av IKEA x Virgil Abloh från New York här.
 
IKEA x VIRGIL "MARKERAD"IKEA x VIRGIL "MARKERAD"IKEA x VIRGIL "MARKERAD"IKEA x VIRGIL "MARKERAD"  IKEA x VIRGIL "MARKERAD"IKEA x VIRGIL "MARKERAD"

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-05-02 14:37