Annons

Martin Hansson
Cafés moderedaktör Martin Hansson skriver om de senaste trenderna inom herrmode – och hur du bär plaggen bäst.

Annons
 

Packa smart när du reser

 

 

Även fast jag reser en hel del så är jag långt ifrån en expert när det gäller att packa smidigt. Dock har jag lärt mig ett och annat efter alla äventyr. Så här nedan är en lista med mina tre bästa packningstips inför resan. Ha dessa i bakhuvudet när du packar och det blir så mycket trevligare att öppna väskan när du väl checkar in på hotellrummet.

Annons

 

1. Välj rätt plagg

– Packa alltid plagg som du kan enkelt kombinera och tänk i olika set. Om jag har på mig ett par kostymbyxor och en tunn kashmirtröja när jag reser så är kavajen också nedpackad. Det gör det enkelt att klä upp sig för kvällens middag. Kavajen kan ju även bäras till ett par jeans och en T-shirt någon annan dag. Se helt enkelt till att alla plagg du har i resväskan kan kombineras.

2. Vik allt noggrant  

– Det här är nog det bästa tipset jag kan dela med mig av. Inte det roligaste men det sparar både tid och energi framme på hotellrummet. Vik alla plagg ordentligt när du packar så slipper du kanske att stryka plaggen när du kommer fram och du får dessutom plats med mer. Vik skjortorna lager-på-lager, rulla ihop bältena inuti skorna och rulla även ihop stickade tröjor för att täcka ”tomma” utrymmen i resväskan.

3. Skippa onödiga prylar

– Du ska oftast bara iväg en kortare tid och klarar dig därmed föredömligt utan alla dina egna vardagsting. Hårfön, tandborste/tandkräm, steamer, adapter etc. finns alltid att låna på hotellet. Jag säger till redan vid incheckningen att jag inte har någon tandborste med mig och föredrar ett strykjärn på rummet fram mot eftermiddagen. Då slipper man att tänka på den tråkiga praktiska biten och kan istället fokusera på att maxa resan.
 

Dela
Tweeta
 

Annons

 


Annons

Laddar