Martin Hansson

Martin Hansson

Martin Hansson

Cafés moderedaktör Martin Hansson skriver om de senaste trenderna inom herrmode – och hur du bär plaggen bäst.

For The Urban Traveller

Mini Fashion Pitti Uomo 2018

    FLORENS. Under Pitti Uomo i Florens förra veckan besökte jag MINI:s monter en morgon för att syna sömmarna på samarbetet de har gjort tillsammans med The Woolmark Company. Det är andra säsongen som de båda märkena väljer att samarbeta ihop kring en kapselkollektion av kläder som görs exklusivt för Pitti Uomo-mässan. Tanken bakom […]

 
Mini Fashion Pitti Uomo 2018
 
FLORENS. Under Pitti Uomo i Florens förra veckan besökte jag MINI:s monter en morgon för att syna sömmarna på samarbetet de har gjort tillsammans med The Woolmark Company. Det är andra säsongen som de båda märkena väljer att samarbeta ihop kring en kapselkollektion av kläder som görs exklusivt för Pitti Uomo-mässan. Tanken bakom initiativet är främst att rikta strålkastarna mot unga och begåvade designers och att låta de utifrån sin inspiration ta fram plagg i fin merinoull som passar en modern och uppdaterad stadsresenär. MINI har alltid varit mer än bara ett bilmärke. Ikonisk design har varit en av hörnstenarna och nu tar MINI engagemanget och kärleken för detta ett steg längre, in i modevärlden. Genom att samarbeta med nya designers tar man den välkända designen från plåt till kläder.
 
Mini Fashion Pitti Uomo 2018Mini Fashion Pitti Uomo 2018

I denna kollektion har alla fyra designerns inspirerats av resor, en aktiv vardag och en lätt packning – att du exempelvis enkelt kan resa en längre sträcka i samma plagg på dagen, som du sen på kvällen går ut och äter middag – samtidigt som du känner dig snygg.

Mini Fashion Pitti Uomo 2018Mini Fashion Pitti Uomo 2018

Jag tycker alltid att det är spännande att se när yngre designtalanger fått fria tyglar att skapa nya plagg genom att variera material, färger och former. Eftersom plaggen inte alltid behöver nå ut till en bred passa eller har de försäljningskrav ett klädmärke annars kan ha så är det många gånger bara kreativiteten som sätter stopp. Kul!

Mini Fashion Pitti Uomo 2018Mini Fashion Pitti Uomo 2018

Att MINI samarbetar med just Woolmark Company är inte någon större gåta eftersom International Woolmark Price länge varit ett av världens mest kända priser för stigande stjärnor i modevärlden.

Dela på Facebook
Tweeta