Martin Hansson

Martin Hansson

Martin Hansson

Cafés moderedaktör Martin Hansson skriver om de senaste trenderna inom herrmode – och hur du bär plaggen bäst.

Pradas senaste kollektion – tre looks att sno stilen av

Prada hösten 2019
Martin Hansson  |  Publicerad 2019-01-22 10:40  |  Lästid: 2 minuter

När Prada under Milanos herrmodevecka visade höstens kollektion är det en förväntansfull skara moderedaktörer, kändisar och internationella modemakthavare som är bänkade. Få modehus är lika trendsättande både kort- och långsiktigt som just Prada.

I höstkollektionen för 2019 är budskapet tydligt: Svart är det nya svarta. En kollektion inspirerad av Frankenstein. För monstret med stort hjärta är utgångspunkten i Pradas nya höstkollektion, enligt modeskaparen Miuccia. En inspiration som landat i att Pradas nyckelplagg för 2019 är stora stickade tröjor, svarta kostymer och kortärmade skjortor med iögonfallande mönster.


  1. Den stora stickade tröjan är ett plagg du varken behöver känna dig ”trött” ut i eller i det minsta soff-sunkig. Tvärtom. Bär den grovstickade tröjan istoppad i ett par avslappnade svarta kostymbyxor, med grövre sneakers eller loafers för en lika bekväm som moderiktig look.

2. Välj din svarta kostym väl. Pradas svarta kostym är långt ifrån vad man refererar till studenter hoppandes på ett traktorflak, höga på frihet. När passformen på en kostym är hundra bär du en svart svid snyggast i all sin enkelhet – med en svart tröja under, polo eller en elegant skjorta.

3. Kortärmade skjortor är snart lika självklart i herrmodet som regn på Midsommarafton. Men plagget har väldigt många fler användningsområden än bara när du vill se snygg ut på semestern. Bär skjortan med korta ärmar ovanpå en stickad tröja, en långärmad T-shirt eller ovanpå en polotröja för en en mer intressant look.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-01-22 11:04