Martin Hansson

Martin Hansson

Martin Hansson

Cafés moderedaktör Martin Hansson skriver om de senaste trenderna inom herrmode – och hur du bär plaggen bäst.

Prestationsångest och sömnlösa nätter

Martin Hansson Cafe
Martin Hansson  |  Publicerad 2017-10-24 15:19  |  Lästid: 2 minuter

 
Martin Hansson Cafe
 
PERSONLIGT. I dag, för första gången på väldigt länge, känner jag att jag har hittat en harmoni och en balans mellan jobb, privat och vänner. Hela september och oktober har känts som att jag försökt springa ifatt och ständigt haft dåligt samvete för att jag inte räckt till i något sammanhang. Ibland har jag till och med undvikit folk bara för att jag inte känt att jag kan leva upp till det som förväntas av mig.

Det har blivit många sena vardagskvällar då jag knappt kunnat slappna av och sova – mest för att jag känt en för stor prestationsångest över jobb som är inplanerat, vilket nästan alltid slutat med att jag klivit upp från sängen, satt mig i soffan och därefter knapprat på laptopen halva natten för att minska stressen och ångesten. Visst har det varit en intensiv höst och jag har haft så kul, eftersom jag praktiskt taget ignorerat stressen. När man jobbar med det jag gör så vill alla alltid ha/förväntar sig någonting av mig. Närvaro, feedback, en åsikt, inspiration, material m.m… Och jag vet inte hur många gånger varje dag det står ”svara mig asap” eller ”kan du få iväg detta utkast idag” i min mailinkorg. För att inte tala om telefonen och sms:andet som jag på senare tid stängt av helt.

Självklart kan det vara mer jobb i perioder, och vissa veckor får man tumma på sömnen (vågar inte ens tänka mig hur det skulle bli om man kastade in två barn i den här vardagen också) men när det slutar med att de sömnlösa nätterna blivit en rutin, vecka efter vecka, så har det gått för långt.

Men jag är så glad över att jag den här tisdagen känner mig motiverad, sugen på att leverera på jobbet och allting som står på mitt schema är kul. En helt underbar känsla. Även om jag nog inte gett sken av att jag på något sätt mått dåligt de senaste månaderna så har det varit så. Men jag är oerhört tacksam över att jag har ett jobb som skapar så många möjligheter. Att jag dessutom får jobba med mitt intresse är verkligen en ynnest, även om det ibland blir svårt att säga nej utan att känna ”nu gör jag någon besviken” eller hamna i tankarna ”det är nu eller aldrig”. Helt ärligt vet jag inte ens om detta är rätt forum att skriva i – men ibland är det skönt att bara få skriva av sig helt oregisserat.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-25 09:15