Martin Hansson

Martin Hansson

Martin Hansson

Cafés moderedaktör Martin Hansson skriver om de senaste trenderna inom herrmode – och hur du bär plaggen bäst.

Rom, Florens och Venedig

Martin Hansson Italien
Martin Hansson  |  Publicerad 2018-04-05 12:21  |  Lästid: 3 minuter

 
Martin Hansson Cafe
 
ITALIEN. Nu är semestern över för den här gången. Det har varit fantastiskt på alla sätt att tillbringa en vecka i Italien – och det bästa har varit att få spendera hela dagar och uppleva allt trevligt tillsammans med min kärlek. Vi klev på ett flyg ned till Rom förra onsdagen, där vi tillbringade de två första dagarna av vår semester. Hotel De Russie, Ristorante Dillà, Spanska Trappan, Via Del Babuino, Borgheses Trädgårdar och Caffè Ciampini blev några av de adresserna vi trivdes allra bäst på. En drink på Russies vackra och avkopplande innergård är en bra start på kvällen, eller en perfekt oas på eftermiddagen när man tröttnat på allt folk på Roms gator.

På påskafton tog vi tåget till Florens. Det är verkligen så smidigt att åka tåg i Italien och du har ständigt en avkopplande utsikt över den italienska landsbygden från tågfönstret (sen tar denna sträcka bara en och en halv timme). Det finns så mycket jag gillar med Florens att jag knappt vet vad jag ska välja att skriva om. Eftersom jag varit där en hel del i samband med herrmodemässan Pitti Uomo genom åren så har jag fått tid till att hitta mina favoriter här. Middag på Buca Mario (så gott kött), en brunch på Four Seasons, promenad i Bobolio Lungarno och pastalunch på Trattoria Cammillo hann vi bl.a. med denna gång.

Sista stoppet på vår vecka i Italien blev Venedig. Det är utan tvekan en av de vackraste städerna jag varit i. Om man tar sig bort från all turism på de små gatorna går det verkligen att hitta Venedig-charmiga och bra ställen. Harry’s Bar, Peggy Guggenheim Collection, Aman, Osteria Da Codroma och Gritti Palace är några av mina favoritplatser i Venedig.
 
Martin Hansson ItalienPå Trattoria Cammillo i Rom drack vi den godaste Cappuccinon på hela resan. 

Även om vårvädret i Italien ligger ett par veckor senare i år än tidigare, så har det börjat att knoppa överallt. 

Martin Hansson ItalienSkönt att slippa stora ytterplagg ute på gatorna.

Martin Hansson ItalienHotel De Russies innegård blev det både en och två Bellinis på.

Martin Hansson ItalienFour Seasons i Florens är ett härligt stopp för frukost/lunch/drink/middag.

Martin Hansson Italien Martin Hansson ItalienGodaste efterrätten på hela resan åt vi på Buca Mario.

Martin Hansson ItalienAman i Venedig är nog det vackraste hotellet jag någonsin satt min fot på. 

Martin Hansson ItalienAmans barchef, Antonio, är så otroligt skicklig i baren. Kan inte minnas senast jag drack lika smakfulla drinkar som här.

Martin Hansson ItalienMartin Hansson ItalienMartin Hansson Italien
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-04-05 19:31