Martin Hansson

Martin Hansson

Martin Hansson

Cafés moderedaktör Martin Hansson skriver om de senaste trenderna inom herrmode – och hur du bär plaggen bäst.

Självklart kan män bära sandaler på stan

Martin Hansson  |  Publicerad 2018-05-23 13:50  |  Lästid: 3 minuter

 
Martin Hansson 2018
 
I går tryckte jag på en öm knapp hos många. En bild på min Instastory – bärandes ett par sandaler i läder – räckte för att frambringa en uppsjö av åsikter hos män och kvinnor om vad som är OK att bära för skor i stan eller inte. Den här tiden på året är nästan den vanligaste frågan jag får huruvida du kan bära shorts, sandaler, kortärmade skjortor och liknande semester-betonade plagg i stan. Och här behövs det inte mycket hud för att frambringa den mest argsinta kommentaren.

Jag tycker som inför varje sommar att självklart kan du kliva i ett par sandaler på väg till jobbet, bära dem på ett bröllop, vandrades på stan eller egentligen i vilket sammanhang som helst. Jag är helt övertygad om att hade jag varit kvinna, och traskat in på vilket kontor som helst i ett par enfärgade slippers i läder, hade ingen haft en ende tanke om att förbjuda mig att bära sandaler när det är upp emot trettio grader.

Men att se mäns fötter är uppenbarligen ett statement att ifrågasätta. Jag förstår väl också att det finns de som vårdar sina fötter bättre än andra, men den åsikten är ju inte bärande för vad du bör eller inte bör bära för skor. Jag tycker ofta att det finns mindre smickrande klädesplagg och stil-matchningar på människor jag ser – men det är väl ändå upp till var och en att bestämma. Vad jag vet finns det som tur är ingen bestämd klädkod kring vad du bör bära för kläder på stan jämfört med om du befinner dig ute på landsbygden eller i ett sommartorp vid kusten. Många klagar på att modebranschen och modereklam år 2018 inte är inkluderande nog, men ofta så kan jag ställa mig frågan om modemärken ens tillåts att vara inkluderande från dess betraktare.

Men hur lyckas man då att bära sandaler i stan snyggt? Jag tycker att så länge du ser ut att vara på väg till jobbet, en middag eller liknande i dina sandaler kan jag inte förstå vilket rum du inte skulle få kliva in i. Herrmodet, utbudet av sandaler och människors klädstil har kommit betydligt längre i dag än att förbjuda vissa skoval hit och dit.
 
Här är fem sandaler som jag tycker är snygga och smakfulla att bära i alla sammanhang.

H&M sandaler

Remsandaler, H&M, 399 kr

Sandaler Bottega Veneta

Slippers, Bottega Veneta, 5 400 kr.

sandaler herr 2018

Slip-in, Zara, 499 kr.

Louis Vuitton

Sandaler med spänne, Louis Vuitton, 9 600 kr.

Lädersandaler, COS, 690 kr.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-05-23 15:22