Martin Hansson

Martin Hansson

Martin Hansson

Cafés moderedaktör Martin Hansson skriver om de senaste trenderna inom herrmode – och hur du bär plaggen bäst.

Tre stiltips från Burberrys-visning i London

Martin Hansson  |  Publicerad 2018-09-18 11:03  |  Lästid: 2 minuter

 

 
LONDON. Igår kväll visade italienska designern Riccardo Tisci sin första kollektion för det brittiska modehuset Burberry på Londons modevecka. Anrika Burberry, grundat 1856 av Thomas Burberry, är synonymt sitt klassiska rutiga monogram och är ett märke som på flera sätt blivit ett viktigt skyltfönster för brittiskt mode. I samband med att Riccardo Tischi innan sommaren värvades till ny kreativ chef för modemärket efter Christopher Bailey lanserades i augusti en ny logga, ett nytt monogram och flaggskeppsbutiken på Regent Street byggdes om. I visas ögon en för stor och radikal förändring på ett anrikt modeföretag och i andras en ny, välbehövlig ombildning för Burberry.

De första herrplaggen som visades i Burberrys vår- och sommarkollektion 2019 är mer dressade. Kritstrecksrandiga kostymer, skjortor med tillhörande slipsar på och eleganta ytterplagg. Men senare i visningen syntes mer streetwear-plagg: T-shirtar med grafiska tryck och lösa silhuetter som är igenkännligt i Riccardos design.
 

Stiltips 1. Det finns snygga sätt att bära ett paraply på. I en av de första herr-looksen som gjorde entré på catwalken har Tisci designat den ultimata accessoaren om du alltid vill vara beredd på dåligt väder: paraplyhållaren. Mest likt en cykelkedja och ett koger kan du bära paraplyet på ryggen coolt.
 

Stiltips 2. Bär T-shirten/piketröjan ovanpå en långärmad tröja. Burberry har de senaste säsongerna attraherat både de mer förmögna kunderna i Kensington i London samtidigt som streetwear-scnenen kryllat av Burberrys mönster och loggor. I en stor del av herrkollektionen visades streetwear-plagg med vida byxor i sportmaterial, större sneakers och midjeväskor.
 

Stiltips 3. Trenchcoaten är allt annat än ett tråkigt ytterplagg. Ett av Burberrys starkaste och mest ikoniska plagg gjorde Riccardo Tisci inte helt oväntat en modern tolkning på. Vissa trenchcoats med patches på, andra i nylon och några med mönster på eller i kontrastfärger.
 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-09-18 11:29