Martin Hansson

Martin Hansson

Martin Hansson

Cafés moderedaktör Martin Hansson skriver om de senaste trenderna inom herrmode – och hur du bär plaggen bäst.

Vårens 5 bästa modeköp

Herrmode var 2019 Martin Hanss
Martin Hansson  |  Publicerad 2019-01-18 09:47  |  Lästid: 3 minuter

Trots att den svenska vinterkylan tenderar till att hålla sig kvar en bra bit in i mars har de första vårplaggen gjort entré i butikerna. Och det är en rolig modesäsong som väntar – utbudet av herrplagg är bredare än någonsin och det finns lika många alternativ till snygga vårjackor som regeringskriser under det senaste halvåret. Jag har valt ut fem snygga plagg att möta våren i – och som du kan börja att bära redan nu.

Valstar, 9 500 kr.

Mockajacka

– Eleganta ytterplagg som rockar, mockajackor och trenchcoats syns på flera klädstänger i butikerna i vår. Mockajackan är ett tidlöst ytterplagg med oändliga matchningsmöjligheter. En fin klädinvestering för våren 2019 – och en lång tid framöver. Välj en brun för en cool och smakfulll retro-look.

Dior Homme, 8 800 kr.

Höga sneakers

– Efter en tid av klumpiga sneakers och överdimensionerade sulor syns mer ”smidiga” sneakers denna vår. Mina favoriter? Kim Jones tolkning av en klassisk Converse-sko för Dior Homme. I sommar är den mer än hundra år gamla basketskon Converse All Star tillbaka i herrmodebilen med besked.

Tiger of Sweden, 4 499 kr

Mönstrat stickat

– Den stickade tröjan är ett favorit plagg hos många män. Och givetvis kan stickat vara allt annat än tråkigt. Mönstrade överdelar syns hos modehus som bl.a. Louis Vuitton, Acne Studios och Tiger of Sweden i vår. Stickade tröjan ovan i kashmir är ett lika självklart plagg kommande höst som det är ovanför en T-shirt i vår, eller kalla sommarkvällar i juli.

Prada, 2 550 kr

Bucket hat

– Fiskarhatten är lika rätt på coola kids som den är på vuxna män med en skarp stil. Kan du bära en bucket hat till en avslappnad kostym? Ja. Kan du bära en bucket hat till en T-shirt och vida jeans? Definitivt ja.

Jacquemus

Jacquemus, 3 300 kr.

Väska runt halsen

– Den lilla väskan på snöre är en vattendelare, och är inte alltid synonym med en snygg stil. Men det går inte att sticka under stolen med (precis som midjeväskan) vilken otroligt praktisk accessoar det är. Franska designergeniet Simon Jacquemus lanserar i vår sin första herrkollektion, inspirerad av Marseille, där väskan runt halsen känns lika stilsäker som smakfull att bära.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-01-18 10:25